2019-08-20 01:14

Senioralna Kawiarenka w zaczarowanym świecie marzeń

2.) ,,Senioralna Kawiarenka w zaczarowanym świecie marzeń”

- ,,Działaj Lokalnie” - realizacja 01 06 – 30 11 2017

Głównym celem projektu było stworzenie klimatycznego, przytulnego miejsca spotkań zarówno dla młodszych jak i starszych mieszkańców naszego regionu. W Magicznej Kawiarence ze świata marzeń, wymiana zainteresowań różnych grup wiekowych znalazła swój finał.

W ramach projektu powstały warsztaty w zaczarowanym świecie rękodzielniczym. Cudne przedmioty uskrzydliły ich twórców i pozwoliły uwierzyć w siebie, uwolniły duszę. Utworzyły się nici nowych przyjaźni dając nadzieję na ciekawsze życie wewnętrzne i duchowe uczestników warsztatów i wielu innych spotkań biesiadnych.

Kawiarenka podczas krystalizowania swojego formatu odwiedziła rynek w Warce, ugościła kursantów kursu komputerowego, odwiedziła ,,Piknik Rodzinny – Spotkajmy się nad stawami” i brała udział w ,,Jarmarku Tradycji – zabawy rękodzielnicze”, oraz pokazała się na spotkaniu Samorządu Lokalnego z Seniorami podczas zakończenia projektu ,,Inicjatywa senioralna”.

Obecnie,

wieża wydając dźwięki budzi wspomnienia, zachęca do tańca, tworzy klimat i nastrój podczas spotkań którym towarzyszy zapach szarlotki stojącej na okrągłym stoliczku, warsztatom rękodzielniczym i spotkaniom dyskusyjnym -.

…………………………………………………………………………………………………

Projekt był zrealizowany w ramach programu ,,Działaj Lokalnie X”.

,,Działaj Lokalnie X” to program PAFW realizowany przez ARFP i ODL- Stowarzyszenie W.A.R.K.A. mający na celu aktywizowanie lokalnych społeczności wokół różnych celów o charakterze dobra wspólnego.